Ciasta

Sernik czekoladowy

idealne ciasto dla wielbicieli czekolady


Malinowa chmurka

lekkie, delikatne ciasto do kawy- ciekawe połączenie serka mascarpone z malinami okryte migdałowa bezą


Wiśniowy specjał

Wyjątkowo delikatny placek o aksamitnym smaku wiśni, ponczowany, nadający tym samym niepowtarzalny smak


3-bit

delikatny placek doskonale nadający się do kawy. Ciemny biszkopt w połączeniu z puszystą masą, bitą śmietaną i herbatnikami
tworzą wspaniałą całość


Ambasador

Ambasador

Biszkopt połączony masą jasną z kawałkami galaretki oraz masą ciemną z bakaliami.


Kora toffi

Kora toffi

Pyszne ciasto wykonane z biszkoptu orzechowego przełożone masą budyniową, na którą wyłożone zostają delicje o smaku toffi. Całość wykończona ładną dekoracją i polewą.


Fale Dunaju

Fale Dunaju

Ciasto ucierane przełożone masą budyniową połączoną z zastygniętą galaretką.


Jabłecznik

Jabłecznik

Ciasto kruche pokryte prażonymi pokrojonymi w kostkę jabłkami z cynamonem. Całość zostaje pokryta cienką warstwą ciasta kruchego i posypana cukrem pudrem.


Bananowiec

Bananowiec

Biszkopt przełożony pyszną masa bananową. Wierzch zalany owocowa galaretką. Bardzo dobry na upalne dni dodający orzeźwienia.


Tortowe

Tortowe

Wspaniałe połączenie biszkoptu jasnego, ciemnego, orzechowego i kokosowego. Przełożone zostają masą kawową.


Przekładaniec krakowski

Przekładaniec krakowski

Wyjątkowe ciasto z biszkoptu ciemnego i orzechowego. Przełożone masą budyniową i wykończone polewą czekoladową.


Migdałowiec

Migdałowiec

Ciasto kruche z dodatkiem migdałów przełożone kajmakiem.


Cappucino

Cappucino

Ciasto zostaje wykonane z dwóch biszkoptów ciemnych. Dodatkowe uzupełnienie stanowią herbatniki, do których dokładamy masę cappuccino.


Placek kawowo-orzechowy

Placek kawowo-orzechowy

Ciekawa kompozycja biszkoptu orzechowego z biszkoptem jasnym połączonych marmoladą morelową. Smak uzupełnia delikatna masa kawowa.


Placek cygański

Placek cygański

Wspaniałe połączenie biszkoptu, miodu, sparzonego i zmielonego maku. Ciasto przełożone masą i zastygniętą galaretką. Całość zostaje zalana polewą i obsypana kokosem.


Placek angielski

Placek angielski

Wyrób wykonany z ciemnego biszkoptu. Oryginalnie połączony w dwóch blatach orzechami i prażonym kokosem. Całość zostaje przełożona masą kakaową.


Kolorowa łączka

Kolorowa łączka

Wyrób wykonany z jasnego biszkoptu pokryty prażonymi jabłkami połączonymi z galaretką i śmietaną śnieżką. Całość przełożona masą budyniową.


Rafaello

Rafaello

Ciasto wykonane z jasnego biszkoptu, przełożone masą budyniową, wykończone zostaje podsmażonym kokosem.


Makowiec kruchy

Makowiec kruchy

Ciasto kruche wyłożone sparzonym i zmielonym makiem. Wzbogacony zostaje aromatyczną skórką pomarańczową. Całość wykończona ciastem kruchym i obsypana cukrem pudrem.


Placek z galaretką

Placek z galaretką

Delikatny jasny biszkopt przełożony masą i zalany galaretką smakową z dużymi kawałkami różnych owoców.


Rzeszowiak

Rzeszowiak

Ciasto kruche, na które nakładamy kubki maku i orzechu. Całość przykrywamy puszysta masą twarogową.


Szarlotka-pychotka

Szarlotka-pychotka

Bardzo smaczny wyrób wykonany z jasnego biszkoptu tłuszczowego. Przełożony wyśmienitą masą budyniową i jabłkową, w skład której wchodzi galaretka.


Łaciate

Łaciate

Biszkopty ciemne przełożone masą serową, wierzch wyłożony owocami, które zostają zalane galaretką.


Przysmak roladowy

Przysmak roladowy

Spód ciasta wykonany jest z jasnego biszkoptu. Oryginalnie połączony zwiniętymi roladami pokrojonymi kawałkami owoców i masą. Całość zalewamy galaretką smakową.


Piernik z powidłem

Piernik z powidłem

Ciasto piernikowe ucierane przełożone powidłem. Całość zostaje wykończona polewą czekoladową lub mleczną.


Kora z galaretką

Kora z galaretką

Wyjątkowe ciasto z biszkoptu orzechowego składające się z masy owocowej, na którą wyłożone zostają brzoskwinie. Całość zostaje zalana galaretką smakową.


Szachownica

Szachownica

Delikatne i puszyste dwa biszkopty – jasny i ciemny ułożone na przemian i przełożone pyszną masą budyniową.


Miodownik z orzechami

Miodownik z orzechami

Ciasto kruche przełożone masą budyniową i marmoladą. Wykończony zostaje glazurą cukrową z orzechami.


Mandarynkowiec

Mandarynkowiec

Biszkopt przełożony bitą śmietaną połączone z galaretką. Wierzch udekorowany mandarynkami.


Jogurtowe

Jogurtowe

Delikatne ciasto jogurtowe wykończone kolorową dekoracją.


ptasie na soku

Ptasie na soku

Ptasie mleczko na soku należy do grupy ciast o bardzo delikatnym orzeźwiającym smaku. Jego podstawą jest jasny biszkopt. Kolejna warstwa to delikatny budyń. Ugotowany na soku oraz bita śmietana. Całość dopełniają herbatniki pokryte cienką warstwą lukru z nutką cytryny.


Placek kokosowy

Placek kokosowy

Ciekawa smakowa kompozycja ciasta kremu owoców i bezy kokosowej. Spód ciasta to puszysty jasny biszkopt pokryty masą budyniową z kawałkami brzoskwiń, ananasów i owoców koktajlowych z zalewy. Następną a zarazem wierzchnią warstwą stanowi białkowo-kokosowy placek udekorowany polewą czekoladową.


W-zetka

W-zetka

Klasyczne ciemne ciasto przełożone bitą śmietaną i polane polewą czekoladową. Dekorujemy resztą kremu lub wiśniami kandyzowanymi.


Śliwkowiec

Śliwkowiec

Ciasto wykonane na bazie jasnego biszkoptu przełożone masą budyniową i suszonymi śliwkami, które wcześniej zostają namoczone w alkoholu. Całość zalewamy ciemną polewą.


Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Tradycyjny i typowo domowy sernik. Puszysta warstwa sera wzbogacona zostaje aromatyczną skórką pomarańczową, bakaliami i rodzynkami.


Czekoladowa fantazja

Czekoladowa fantazja

Ciasto orzechowe połączone z bitą śmietaną i prawdziwą czekoladą. Wierzch udekorowany wiśniami kandyzowanymi.


Murzynek serowy

Murzynek serowy

Puszysta masa twarogowa na kakaowym spodzie. Całość zostaje wykończona cukrem pudrem.


Sernik z makiem

Sernik z makiem

Ser zostaje wylany na całą blaszkę. Na całość nakładamy małe kubki sparzonego maku. Wykończony zostaje cukrem pudrem.


Królewski

Królewski

Ciasto kruche przełożone masą grysikową i marmoladą. Całość zostaje wykończona polewą i kolorową dekoracją.


Rodzynkowiec

Rodzynkowiec

Ciekawe połączenie biszkoptu jasnego z ciemnym, przełożone masą chałwiową.


Tiramisu

Tiramisu

Jasny biszkopt z dodatkiem biszkopcików, bitej śmietany, kakao oraz rumu.


Placek delikatesowy

Placek delikatesowy

Wyjątkowo kruche i delikatne ciasto przełożone masą budyniową i powidłem. Dodatkowym uzupełnieniem placka jest pyszna beza, która później zostaje obsypana orzechami.


Kremówka toffi

Kremówka toffi

Smakowi te ciasto powstałe z blatu kruchego spodu francuskiego pokrytego dużą ilością lekkiego kremu budyniowego z lekką nutą adwokatu i dodatkiem bitej śmietany. Warstwę kremu pokrywa cienkie puszyste ciasto biszkoptowe. Dla uzupełnienia kompozycji posmarowany jest mleczną masą o smak u toffi.


Kremówka

Kremówka

Wyjątkowo cienkie kruche blaty ciasta francuskiego przełożone dużą ilością kremu śmietankowo-budyniowego wykończone białą mgiełką z cukru pudru.


ROLADA OWOCOWA

Rolada owocowa

Puszysta rolada z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego. W jej skład Wchodzi masa owocowa i kawałki galaretki, które zostają zawinięte w cieście.


Rolada kakaowa

Rolada kakaowa

Spód biszkoptowo-tłuszczowy przełożony zostaje kremem kakaowym. Całość wykończona polewą i dekoracją.


Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Bardzo smaczny makowiec długo zachowujący świeżość i aromat. Mak sparzony z bakaliami zawijany w cieście, dekorujemy skórką pomarańczową i polewą.


Deser z kryształkami

Deser z kryształkami

Ciekawe połączenie galaretki i owoców przełożonych ubitą masą.


Keks

Keks

Pyszne delikatne ciasto ucierane z kolorowymi bakaliami oblane polewą.


Piernik

Piernik

Delikatne smaczne ciasto pełne korzennego aromatu. Polane polewą lub posypane cukrem pudrem.


Babka ucierana

Babka ucierana

Puszysta smaczna babka z ciasta ucieranego posypana cukrem pudrem lub polana polewą.


Kołacz wiejski

Kołacz wiejski

Wspaniały smak ciasta drożdżowego z puszystym serem, sprzedawany wg wagi.



PRODUKT WDROŻONY W RAMACH
PROGRAMU SZWAJCARSKIEGO
Mazurek

Mazurek

Kruche, delikatne ciasto wielkanocne przełożone sparzonym makiem lub serem. Powierzchnię zdobią kolorowe owoce i bakalie.


Babka drożdżowa

Babka drożdżowa

Lekka delikatna babka z ciasta drożdżowego obsypana cukrem pudrem lub polana polewą.